Tre varumärken – tre historier

Långa, fylliga fransar med mycket volym lovar i dag var och varannan mascara och varumärkesdjungeln är tätare än någonsin. Här är tre små historier om våra mest kända varumärken inom skönhet.

 

Från filmvärlden kommer ett av våra mest kända kosmetikamärken, Max Factor. Märket  grundades år 1909 och satte sitt avtryck i kosmetikavärlden genom att ta fram den första fulländade kosmetiken anpassad för filmduken. Max Factor skapade ett rykte om sig att kunna lägga en make-up i samspel med ljuset och som spelade för skådespelarens favör. Under 1920-talet blev märket känt utanför filmindustrin, men har hela tiden lyckats behålla sina kopplingar till filmen. Något som återspeglas i deras marknadsföring, “The Make-Up of Make-Up Artists”. En favorit hos make-up artister är 2000 Calorie Volumising Mascara, som varit en symbol för glamourösa fransar i över 20 år

Max Factor 2000 Calorie Volumising Mascara ger upp till 300% mer volym.

Ur filosofin att “man kan skapa en vacker hud”, skapades på 1968 Clinique. Det första kosmetikamärke som utvecklade sina produkter i samråd med hudläkare och där samtliga produkter var både parfymfria och allergitestade. Deras tankar kring kosmetik lever kvar och är lika aktuella i dag som vid starten. Några av favoriterna är High Impact Curling Mascara och Lash Power Mascara Long Wearing Formula.

Clinique High Impact Curling Mascara lyfter upp varje liten frans och ger en modig och uppåtriktad look.

Med inspiration från ruinerna av ett slott och rosorna som växte runt omkring, fick Lancome sitt namn och symbol. Skönhetsmärket grundades i Frankrike år 1935 av Armand Petitjean. Lancome har representerats av kända skådespelare, modeller och makeupartister. De har samarbetat med kända modedesigners och är skapat ur idén att “sprida fransk elegans världen över”. Två favoriter är Hypnôse och Définicils.

Lancome Définicils ger långa, mjuka och separerade fransar.

 

This entry was posted in Uncategorized by admin. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *